donderdag 15 oktober 2015

14-15 oktober 2015: Geduld is een schone deugd...

 Als je hier geen geduld leert hebben, dan zal je het nooit leren…  Vandaag ben ik meer dan twee uur bezig geweest met een document te downloaden, om dan uiteindelijk er nog niet in te slagen.  Het internet is hier gigantisch traag.  Ik denk dat een postduif hier nog sneller is.  Blijkbaar een probleem dat de laatste maanden in heel Congo aan de hand is.  Dit maakt dat het vaak niet evident is om de nodige voorbereidingen te doen voor de volgende werkdag.   Het is dus continu plannen en herplannen. Het geluk dat dit hier geen probleem is. Ze zijn al blij als ze weten wat ze morgen gaan doen.

Verder was het vandaag net als gisteren een fijne werkdag.  Wondteam Kisantu bestaat uit 4 enthousiaste verpleegkundigen die echt meedenken. Gisteren hebben we met hun feedback het wondprotocol aangepast naar hun noden.  Vandaag hebben we de nieuwe versie voorgesteld: een mooi eindresultaat van een goede samenwerking. Verder heeft Madame Eulalie, de directrice, een evaluatie voorgesteld van de wondzorgmissies van 2011 tot nu. Het was zeer leuk om ook hun positieve feedback te horen die bovendien goed overeenkomt met onze visie.  En onze informatie verspreidt zich verder. Ook in de 4 andere Memisa ziekenhuizen zijn ondertussen ons wondprotocol en de honingzalf geïmplementeerd met goede resultaten. Je merkt, hier zit een gelukkig iemand.  De inspanningen worden beloond!

Verder kan ik jullie misschien nog even jaloers maken met de huidige zalige temperatuur, het zonnetje op het terras terwijl ik mijn administratie doe.  Het belooft weer een aangename avond te worden. Philip en ik oefenen dagelijks ons Congolees Frans met de nodige klemtonen. Er wordt dus heel wat afgelachen. Alleen maar te hopen dat straks onze kakkerlak niet meer op bezoek komt en de nacht wat rustiger is. Afgelopen nachten was er immers een ganse nacht gezongen voor de rouw van een overledene.  Een typische traditie.  Al relativeer je hier heel veel, dus wat is het probleem?

En morgen, morgen is het feest. Zuster Cecilia is jarig.

Zonnige groeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten