woensdag 21 oktober 2015

21 oktober 2015: regen = later gaan werken

Om 7 uur barst er hier een zeer hevig onweer los.  Gevolg is dat het leven hier dan volledig stil valt. Iedereen blijft binnen of gaat ergens schuilen. Leerlingen gaan niet naar school en werken doe je gewoon wat later.  Dit is dus ook het geval in het ziekenhuis.  Als we om acht uur in het ziekenhuis komen is er bijna geen kat te bespeuren.  Philip stelt zijn les maar uit tot de namiddag aangezien voor een lege zaal spreken ook wat belachelijk is… In de hoop natuurlijk dat er dan meer volk is. Ook voor ons valt er niet veel te doen…  We besluiten na een half uur wachten om maar terug naar de zusters te gaan. Zo kunnen we toch nog wat voorbereidend werk doen en wat verslagen maken. 

Als we na de regen rond 10u30 terugkeren naar het ziekenhuis, beginnen geleidelijk de artsen en verpleegkundigen toe te komen.  Dit maakt natuurlijk dat de werkdag met een serieuze vertraging begint en met minder volk, want sommigen komen gewoon niet werken.  Op chirurgie  bijvoorbeeld zijn ze om 11u nog maar steeds met de helft van het personeel.  En voor de nachtdienst is dit ook geen pretje.  Deze beginnen al om 17 u en werken normaal tot 8u30. Maar als er dan nog eens twee uren bijkomen…

We proberen toch nog enkele patiënten te gaan zien op chirurgie waar onze hulp meer dan welkom is.  Een eerste patiënt is er een die vorige week een huidtransplantatie heeft gekregen.  Vandaag moeten na vijf dagen de verbanden voor de eerste keer open.  En wat een succes, het resultaat is echt wel schitterend.  De huidgreffen zijn perfect ingegroeid zonder enige tekens van infectie.  Hun manier van werken loont dus. Echt wel een groot verschil met twee jaar geleden.  

Verder vraagt Hypolyt ons ook om nog eens even te helpen bij het kind met brandwonden.  Om de verbandtijd te beperken, bereiden we alles al zeer goed voor.  Maar in tegenstelling tot maandag is de jongen vandaag enorm rustig. Wat blijkt, blijkbaar is de nonkel erbij waar het kind enorm veel schrik van heeft. Hij heeft immers een stok bij…  Door de betere voorbereiding en de kalmte van de jongen, verloopt vandaag gelukkig het verband zeer vlot en zelfs zonder enige traan.  Wat een verschil met het gevecht van eergisteren. Al zou ik het voorbeeld van de stok toch niet aanraden…

Na de middag zitten we nog een voorlaatste keer samen met ons wondteam Serge, Hypolyte en Mireille. De vierde en minst gemotiveerde verpleegster lijkt af te haken. Op zich geen probleem aangezien de anderen supergemotiveerd zijn.  We hebben heel wat infomateriaal voor hen verzameld dat we samen met hen eens overlopen.  Ze zijn supertevreden, maar hebben nog één vraag. Nl of we hen nog kunnen helpen met een presentatie voor educatie van nieuwe verpleegkundigen en studenten. Voor hen inderdaad geen evidentie, voor ons een klein probleem. We weten dus waar we ons vandaag en morgen nog mee kunnen bezig houden. Het einde van ons project nadert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten